Uvjeti korištenja i odredbe

Poštovani korisnici, molimo Vas da prije korištenja naših usluga, pažljivo pročitate slijedeće uvjete (dalje: Opći uvjeti). Svaka posjeta našem web shopu, kao i kupovina, znači da ste ove uvjete pročitali, razumjeli te da se s njima u potpunosti slažete. Ukoliko niste suglasni s Općim uvjetima, molimo Vas da ne koristite ove stranice.

Informacije o nama

Sljedeći uvjeti reguliraju prodaju proizvoda sadržanih na ovoj mrežnoj stranici koje na raspolaganje stavlja poduzeće:

Lapis d.o.o.
Grožnjanska 10a
52460 Buje

Tel.: +385 (0) 52 773 599
e-mail: info@lapis-buje.hr

Upisano u Sudski registar Republike Hrvatske kod Trgovačkog suda u Pazinu.
OIB: 73775994775; MB: 01179012

Podaci o firmi koja sudjeljuje u izradi web shopa

Part Wolf d.o.o.
Južna obala VII. 18
10 000 Zagreb
e-mail: hello@partwolf.digital

OIB: 88851244581
MB: 04390300
Žiro račun Erste&Steiermärkische bank d.d. – Rijeka
IBAN: HR9824020061100746310

Upisano u Sudski registar kod Trgovačkog suda u Zagrebu. Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti. Član uprave: Neven Mikleuš, direktor.

Uvjeti kupovine

Slonko.hr je platforma (web shop) putem koje prodaje dugogodišnja tvrtka Lapis d.o.o. Uvjetima kupovine uređuju se odnosi između Kupca i Slonko.hr u odnosu na uvjete i način naručivanja, cijene proizvoda, način plaćanja, raskid ugovora i povrat robe, dostavu, zaštitu osobnih podataka i druga pitanja vezana uz korištenje Slonko.hr platforme i on-line kupovine.

Uvjeti kupovine primjenjuju se samo u slučaju kupovine putem https://slonko.hr, a ne i kada je kupac kupio proizvode na neki drugi način (kao na primjer: neposredno od proizvođača, dobavljača ili sl.). Kupac može biti samo punoljetna poslovno sposobna fizička osoba te pravna osoba. Prihvaćanjem ovih Uvjeta potvrđujete da ste stariji od 18 godina života i da imate punu poslovnu sposobnost ili da ste sukladno članku 117. Obiteljskog zakona potpunu poslovnu sposobnost stekli sklapanjem braka prije punoljetnosti te da ste u cijelosti sposobni prihvatiti ove Opće uvjete. Ugovor u ime i za račun maloljetnika te poslovno nesposobne osobe mogu zaključiti njegovi zakonski zastupnici ili skrbnici, a djelomično poslovno sposobne osobe samo ukoliko nisu lišene prava na raspolaganje svojom imovinom i prava na sklapanje pravnih poslova. Za postupanje suprotno ovim odredbama Slonko.hr ne snosi nikakvu odgovornost.

Registracija korisnika

Informacije koje kupci pružaju tijekom postupka registracije Slonko.hr će koristiti isključivo u svrhu obrade narudžbi i pojednostavljenja postupka pretraživanja i kupnje na web shopu. Kada je to izričito dogovoreno s kupcem, Slonko.hr će e-poštom slati informacije o novim proizvodima, akcijama i ekskluzivnim ponudama.

Slonko.hr jamči da se informacije koje kupci pruže neće dijeliti ni s jednom trećom stranom ili poduzećima izvan društva koje sudjeluju u izradi ovog webshopa.

Vašim osobnim podacima rukovat će se u skladu s Organskim zakonom 15/1995 od 13. prosinca u vezi sa zaštitom osobnih podataka. Za više informacija pogledajte našu Politiku o zaštiti privatnosti.

Kupci u svakom trenutku mogu iskorištavati svoje pravo pristupanja, ispravljanja, otkazivanja i protivljenja u vezi s pruženim podacima u odjeljku Moji podaci pod Moj račun na našem web shopu, e-poštom ili poštom na sljedeću adresu:

Lapis d.o.o.
Grožnjanska 10a
52460 Buje
e-mail: shop@slonko.hr

Cijena i plaćanje

Plaćanje i valute

Cijene na ovoj mrežnoj stranici izražene su u hrvatskim kunama (HRK).

Porez na dodanu vrijednost

Prodaja će, u skladu s trenutačnim zakonodavstvom, podlijegati PDV-u, tijekom čega će se primjenjivati trenutačna stopa PDV-a u iznosu od 25%.

Fakturiranje

Kupcu će se uz narudžbu slati račun u papirnatom obliku. Kupac pristaje na izdavanje računa u elektroničkom obliku ukoliko izdavanje računa u papirnatom obliku u nekom trenutku ne bude moguće.

Načini plaćanja

Slonko.hr prihvaća gotovinska plaćanja pouzećem i direktnom uplatom na račun. Više o načinu plaćanje možete pronaći ovdje.

Sigurnost plaćanja

Kako bi se ponudio najviši stupanj sigurnosti u sustavu plaćanja, Slonko.hr se koristi sustavima za sigurno plaćanje vodećih financijskih subjekata u području elektroničkog poslovanja. Stoga se svi povjerljivi podaci odgovarajućemu financijskom subjektu prenose izravno i u šifriranom formatu (SSL).

Kao mjeru koja je u skladu sa sustavom ‘Sigurno plaćanje’ i u svrhu suradnje s ciljem sprječavanja internetskih prevara, Slonko.hr zadržava pravo na provjeravanje osobnih podataka koje su kupci pružili te poduzimanje odgovarajućih koraka (uključujući otkazivanje narudžbe) u svrhu jamčenja da se roba dostavlja u skladu s podacima navedenima u narudžbi.

Ugovor

Dostupnost usluge

Za naručivanje preko Slonko.hr morate biti stariji od 18 godina.

Ponuđeni proizvodi distribuiraju se u Republici Hrvatskoj.

Fizičke osobe s prebivalištem izvan ovih zemalja mogu profitirati od usluge internetske kupovine na ovoj mrežnoj stranici samo ako se adresa dostave za narudžbu nalazi u Republici Hrvatskoj.

Jamstvo kupnje

Artikli koji se nude na ovoj mrežnoj stranici predstavljaju izbor proizvoda iz ponnude tvrtke Lapis d.o.o.

Svaki proizvod sadrži sljedeće informacije:

Naziv artikla
Fotografija artikla
Opis artikla
Cijena (u kunama)

*Poduzeće Lapis d.o.o. potrudilo se prikazati boje artikala, veličine i materijale na što realističniji način. Međutim, boja artikala koji se pojavljuju na zaslonu može podlijegati promjenama ovisno o kvaliteti vašega računalnog ekrana ili mobilnog uređaja. Lapis d.o.o. stoga ne može jamčiti da boje koje se pojavljuju na vašem ekranu uistinu predstavljaju stvarne boje.

Posebne ponude, promocije ili sniženja vrijedit će do naznačenog datuma ili do isteka zaliha.

Poduzeće Lapis d.o.o. i Part Wolf d.o.o. također ulažu trud kako bi zajamčili da informacije sadržane na svojoj mrežnoj stranici budu potpune, točne i ispravne. Trenutno će se ispraviti sve eventualne uočene pogreške.

Postupak kupnje

  1. Odaberite artikle koje želite kupiti i dodajte ih u košaricu za kupovinu klikom na odgovarajuću ikonu.
  2. Košarica za kupovinu sadrži referenciju na odabrani artikl, njegov naziv, veličinu, atribut i cijenu (uključujući PDV). Prikazana cijena ne uključuje troškove transporta, koji će se razlikovati ovisno o odabranom načinu dostave.
  3. Za nastavak kupnje potrebni su osobni podaci kupca, a oni će se uključiti u našu bazu podataka radi obrade narudžbe i pojednostavljenja budućih kupnji preko mrežne stranice. Osobnim podacima koje su pružili korisnici rukovat će se u skladu s našom Politikom o zaštiti privatnosti. Korisnici mogu u svakom trenutku pristupiti osobnim podacima koje su pružili i informacijama o svojim narudžbama. Slonko.hr podsjeća korisnike da njihovi osobni podaci moraju biti što točniji kako bi se izbjegle zabune ili pogreške tijekom otpreme kupljenog artikla ili artikala. Korisnici će k tomu, kada god to izričito zahtijevaju, elektroničkom poštom primati informacije i objave u vezi s društvom Slonko.hr.
  4. Nakon što je narudžba dovršena i prije no što je narudžba potvrđena, korisniku će se pružiti sažetak artikala narudžbe s navođenjem svih kupljenih artikala, ukupne cijene (uključujući transport i pdv) te informacija o dostavi narudžbe kako bi korisnik mogao potvrditi narudžbu klikom na gumb ‘Potvrdi plaćanje’.


Kupnje se mogu provesti uplatom na račun ili plaćanjem pouzećem. Način plaćanja koji se razlikuje od načina navedenih u postojećim uvjetima prodaje neće se prihvatiti.

Na mrežnoj stranici prikazat će se broj narudžbe nakon potvrđivanja transakcije, s pomoću kojeg će kupci u svakom trenutku moći pratiti narudžbu preko svojeg računala.

Automatska e-poruka ili e-poruka s potvrdom također će se poslati na adresu koju je korisnik naveo, zajedno s potvrdom računa, opisom narudžbe i pruženim osobnim podacima. Ako ne primite ovu e-poruku, razlog tomu mogao bi biti privremeni komunikacijski problem u mreži ili pogreška u pogledu unesene e-pošte. Slonko.hr za oba slučaja preporučuje stupanje u kontakt sa Slonko.hr. Korisniku će se također poslati e-poruka kojom se potvrđuje da je proizvod otpremljen.

Dostupnost proizvoda

Sve narudžbe podliježu uvjetu dostupnosti proizvoda. Ako naše skladište u trenutku zaprimanja narudžbe utvrdi da na zalihi ne postoje proizvodi sadržani u spomenutoj narudžbi, Slonko.hr će uložiti trud za lociranje spomenutog artikla. Ako to nije moguće, korisniku će se trenutno poslati obavijest. K tomu će se za naplaćeni iznos za artikl koji nije poslan izvršiti povrat novca kupcu, i to putem istog načina plaćanja korištenog za kupnju artikla.

Pravo na neprihvaćanje narudžbe

Sonko.hr može otkazati ili odbiti prihvatiti bilo koju potvrđenu narudžbu zbog sljedećih razloga:

  1. U slučaju tehničke pogreške i/ili zatipka u cijenama ili drugim podacima o proizvodima sadržanima na mrežnoj stranici tijekom provođenja narudžbe.
  2. Zbog nedostupnosti, kao što je navedeno pod dostupnost proizvoda.
  3. Kada sigurnosni sustavi utvrde da bi u pogledu narudžbe mogla biti riječ o prijevari.
  4.  Kada postoje razlozi za pretpostavku da je korisnik maloljetna osoba.
  5.  Ako poduzeće Lapis d.o.o. nije moglo dostaviti narudžbu na navedenu adresu.

Slonko.hr će za sve plaćene iznose izvršiti povrat novca.

Kontakt

Za sve upite ili savjete možete kontaktirati Slonko.hr e-poštom na shop@slonko.hr ili poštom na sljedeću adresu:

Lapis d.o.o.
Grožnjanska 10a
52460 Buje

Telefonski broj Službe za korisnike glasi: +052/773-602.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 8 do 15 h. Subotom: 8:00 – 12:00.

Obavještavamo vas da Europska komisija na raspolaganje stavlja mrežnu platformu za rješavanje pravnih sporova koja je dostupna na sljedećoj poveznici: http://ec.europa.eu/consumers/odr/. Potrošači mogu poslati svoje zahtjeve preko spomenute mrežne platforme u svrhu rješavanja pravnih sporova.

Podsjećamo vas da podatke o svojoj kartici ne biste trebali navoditi u e-porukama, faksovima ili na društvenim mrežama.

Za više kontakt podataka posjetite sreanicu Kontakt.