Politika Privatnosti

Vaša privatnost nam je važna. Slonko.hr poštuje vašu privatnost i razumije bilo kakve nedoumice koje biste mogli imati o privatnosti i zaštiti osobnih podataka koje nam pružate posjetom naše web trgovine (u daljnjem tekstu web trgovine). Stoga, molimo vas pročitajte kako Lapis d.o.o. za web shop Slonko.hr (u daljnjem tekstu: Slonko.hr) pohranjuje i obrađuje vaše osobne podatke.

Pravila o privatnosti i kolačićima

Pravila o privatnosti imaju svrhu objasniti vam koje podatke prikupljamo, zašto ih prikupljamo i kako ih možete ažurirati, upravljati njima, izvesti ih i izbrisati. Prilikom upotrebe naših internet stranica povjeravate nam svoje podatke. Znamo koliko je to velika odgovornost i naporno radimo kako bismo zaštitili vaše podatke i omogućili vam nadzor nad njima. Ako imate bilo kakvo pitanje u vezi s ovim pravilima o privatnosti, uvijek nas možete kontaktirati na navedene kontakt podatke dalje u tekstu ili na stranici kontakt.

Zadnje ažurirano 10. svibnja 2021.

Voditelj obrade podataka

Internet adresa naše web trgovine je: https://slonko.hr.

Voditelj osobnih podataka je Lapis d. o. o., Grožnjanska 10a, 52460 Buje (u daljnjem tekstu: Slonko.hr).

Na pitanja u vezi s ovim Pravilima o privatnosti, povjerljivosti vaših osobnih podataka, načinu obrade ili zahtjevima za ostvarivanje prava na osobne podatke odgovorit će odgovorna osoba i / ili službenik za zaštitu podataka u Slonko.hr. Službenika za zaštitu podataka možete kontaktirati kontaktiranjem gornje adrese ili slanjem adrese e-pošte shop@slonko.hr.

Pravila o kolačićima

Što su kolačići i kako se koriste?

Kolačići su datoteke koje se instaliraju na računalu, telefonu, tablet računalu ili bilo kojem drugom uređaju korisnika koji je dizajniran za bilježenje aktivnosti tijekom sesija pregledavanja na aktualnoj web stranica / web shop / ili mobilnoj stranici Slonko.hr. Upotreba kolačića omogućuje poslužitelju, na kojem je smještena web-stranica / web shop / aplikacija, prepoznavanje preglednika kojega korisnik upotrebljava te jamči registriranom korisniku, primjerice, pristup područjima i uslugama, a da se ne mora registrirati kod svakog posjeta i spremati svoje preferencije vezane za jezik, zemlju itd. tijekom budućih posjeta. Kolačići se koriste i za mjerenje posjećenosti i parametara prometa, nadzor napretka i broj unosa.

Tko se koristi informacijama pohranjenim u kolačićima?

Voditelj obrade podataka je Lapis d.o.o. (“Slonko.hr”), s poreznim identifikacijskim brojem OIB:73775994775, MB:01179012. Podaci za kontakt za Slonko.hr su sljedeći:

 • Adresa: Lapis d.o.o., Grožnjanska cesta 10a, 52460 Buje, Hrvatska.
 • Telefon: +385 052 773 599
 • E-mail: shop@slonko.hr

Zainteresiranu stranu se obavještava da je Slonko.hr imenovao službenika za zaštitu podataka koji će se baviti problemima vezanima za obradu vaših osobnih podataka. Zainteresirana strana može kontaktirati službenika za zaštitu podataka putem sljedećih podataka za kontakt: shop@slonko.hr, poštanska adresa: Lapis d.o.o., Grožnjanska cesta 10a, 52460 Buje, Hrvatska.

Kako mogu onemogućiti uporabu kolačića i izbrisati pohranjene kolačiće?

Korisnik u svakom trenutku može konfigurirati svoj preglednik, onemogućavanjem upotrebe kolačića i brisanjem svih prethodno instaliranih kolačića na svom uređaju. Brisanjem i / ili onemogućavanjem upotrebe kolačića korisnik preuzima rizik nemogućnosti pristupa određenim značajkama web-stranice / aplikacije ili uživanja u manje zadovoljavajućem iskustvu pregledavanja. Iz tog razloga, preporučujemo njihovo omogućivanje.

Koju vrstu kolačića koristimo na mrežnim stranicama Slonko.hr?

U nastavku su navedene vrste kolačića koji se koriste na Slonko.hr mrežnim stranicama, zajedno s informacijama o njihovoj namjeni, funkciji, trajanju i upravljanju (prva ili treća strana):

Koje osobne podatke prikupljamo?

Slonko.hr može prikupljati sljedeće osobne podatke od korisnika Slonko.hr web-stranice / web shopa putem odgovarajućih obrazaca: ime, adresa e-pošte, adresa, telefonski broj, datum rođenja, spol i kreditna kartica (PAN+CVV2) u skladu s PCI DSS standardom ili broj bankovnog računa (koji kupac navede u slučaju povrata) kada korisnik posjeti web shop, registrira se, potvrdi online narudžbu, kontaktira Slonko.hr ili sudjeluje u Slonko.hr promocijama ili anketama.

K tome, Slonko.hr prikuplja sve informacije koje se odnose na pregledavanje na/u web shopu i interakciju s prezentiranom robom.
Svi osobni podaci koje Slonko.hr posjeduje potječu od zainteresirane strane, uz iznimku podataka za kontakt koje nam mogu ustupiti prijatelji i obitelj:

 • Za slanje poklon bonova ili drugih poklona.
 • Za dijeljene popisa želja spremljenog u web shopu.

U koje svrhe obrađujemo osobne podatke?

Osobni podaci zainteresirane strane obrađivat će se u sljedeće svrhe, ako je primjenjivo:

 • Za upravljanje i izvršenje registracije na/u web shopu. Registracija uključuje izradu korisničkih profila putem pregledavanja na web shopu. Navedeno profiliranje obuhvaća osobne podatke kupca i informacije iz preglednika, poput pregledanih ili proizvoda dodanih u košaricu, posjećenih odjeljaka web shopa, lokacije u svrhu analize osobnih odabira i/ili interesa kako bi im se ponudili sadržaji, ponude, usluge i proizvodi na web shopu prilagođeni njihovom profilu.
 • Za upravljanje i izvršenje online kupovine. Koristimo osobne informacije kupca za obradu i dostavu njihove narudžbe te kako bi ih putem e-pošte i/ili SMS-a obavijestili o statusu njihove narudžbe.
 • Upravljanje i slanje informacija o ekskluzivnim promocijama, novitetima te personalizirane informacije prilagođene profilu, interesima i potrebama potencijalnih kupaca putem e-pošte, SMS-a, pošte ili bilo kojeg drugog kanala komunikacije i/ili digitalnih platformi. Slanje ovih informacije uključivat će kreiranje korisničkih profila koji uključuju upotrebu osobnih podataka, povijesti kupovina, ako je primjenjivo, kao i navigacijskih informacija na webu shopu kako bi se procijenili određeni aspekti povezani s vašim osobnim preferencijama. Cilj je pružanje komercijalne komunikacije u skladu s vašim profilom. Po potrebi se neki osobni podaci kupca mogu upotrebljavati za personalizaciju komunikacija u digitalnim medijima.
 • Sadržaj, proizvodi ili usluge bit će personalizirani u komunikaciji s kupcima i u skladu s njihovim interesima. Za upravljanje obavijestima pogledajte odjeljak ‘Pretplate’ u Moj račun.
 • Za upravljanje i izdavanje potvrdama o kupoprodajnim dokumentima: e-račun, prodaja ili potvrda za oslobođenje od poreza.

Koliko dugo čuvamo podatke?

Slonko.hr će čuvati osobne podatke samo u razumnom vremenskom razdoblju koje je u skladu sa zahtjevima za uložene prigovore ili rješavanje problema, izvršenje poboljšanja, aktivaciju svojih usluga te ispunjenje zahtjeva važećih zakona. To znači da osobne podatke možemo čuvati u razumnom vremenskom roku, uključujući vrijeme nakon što je zainteresirana strana prestala koristiti usluge tvrtke Slonko.hr ili je prestala koristiti web shop. Nakon tog razdoblja osobni podaci bit će blokirani u svim Slonko.hr sustavima.

Koja su vaša prava vezano za osobne podatke?

Imate sljedeća prava koja možete ostvariti putem sljedeće adrese e-pošte: shop@slonko.hr:

 • Pravo pristupa – Imate pravo dobiti potvrdu obrađuje li Slonko.hr osobne podatke koji vas se tiču ili ne, kao i način pristupa osobnim podacima koje Slonko.hr posjeduje o vama.
 • Pravo izmjene – Imate pravo zatražiti da Slonko.hr ispravi vaše osobne podatke kad god isti više nisu točni ili da ih upotpuni kad god nisu potpuni. Ako ste registrirani na naš web shop, jednostavnije je da podatke ispravite sami izravno izmjenom profila.
 • Pravo na brisanje/pravno na zaborav – Možete nas tražiti da se vaši osobni podaci brišu kadgod, između ostalih razloga, podaci više nisu potrebni za svrhe u koje su prikupljeni.
 • Pravo na ograničenje obrade – Imate pravo zatražiti ograničenje obrade vaših podataka, a u tom slučaju iste ćemo zadržati samo za ostvarivanje ili obranu pravnih zahtjeva.
 • Pravo na prijenos podataka Imate pravo zaprimiti osobne podatke u strukturiranom, uobičajeno upotrebljavanom i strojno čitljivom formatu te ih prenijeti drugom voditelju obrade kad god se obrada temelji na privoli ili na ugovoru, a provodi se automatiziranim putem.
 • Pravo na prigovor – Možete se suprotstaviti obradi osobnih podataka na temelju javnog ili legitimnog interesa kojeg provodi Slonko.hr, uključujući profiliranje. U ovom slučaju, Slonko.hr će prestati obrađivati podatke, osim za uvjerljive pravne osnove ili ostvarivanja ili obrane mogućih pravnih potraživanja.
 • Automatizirane pojedinačne odluke – Imate pravo ne biti predmetom odluke koja se temelji isključivo na automatiziranoj obradi, uključujući izradu profila, koje proizvodi pravne učinke koji se odnose na vas ili na sličan način značajno utječu na vas. Međutim, neće biti moguće ostvarenje navedenog prava u slučajevima u kojima je odluka nužna za formalizaciju ili ostvarivanje ugovora između vas i tvrtke Lapis d.o.o. (Slonko.hr); koja je ovlaštena zakonom koji se primjenjuje na tvrtku Lapis d.o.o. uz uvjet da ostvaruje prikladne mjere za zaštitu svojih prava, sloboda i legitimnih interesa; ili kada se temelji na vašoj izričitoj privoli.
 • Pravo na ulaganje prigovora – Imate pravo uložiti prigovor Hrvatskoj agenciji za zaštitu osobnih podataka.

Za prijavu od vas možemo zatražiti dokazivanje identiteta.

Kontakt informacije

Za sve upite ili savjete možete kontaktirati Slonko.hr e-poštom na shop@slonko.hr ili poštom na sljedeću adresu:

Lapis d.o.o.
Grožnjanska 10a
52460 Buje

Telefonski broj Službe za korisnike glasi: +385 052 773 602.
Radno vrijeme: od ponedjeljka do petka od 8 do 15 h.