Što vam sve treba za zabavan piknik?

Nakon kišnih, tmurnih dana, dugačke jeseni i zime svi jedva čekamo da se iza oblaka pojavi sunce, da sve zazeleni, prirodu probudi. Takvi sunčani i topli dani savršeni su za boravak u prirodi pa nije ni čudo da mnogi od nas baš na prvu pojavu sunčevih zraka počnu razmišljati o roštiljanju, pikniku i cjelodnevnom boravku u prirodi sa obtelji i prijateljima. Takav boravak u prirodi sjajan je način za bjeg od svakodnevnih stresnih situacija i rutine.

Za djecu je to idealan trenutak da borave na zraku, eksperimentiraju trčeći uokolo otkrivajući prirodu, insekte, igraju i uprljaju se sa zemljom, kamenčićima, biljkama, da se odmaknu od raznih elektroničnih uređaja kojima su svakodnevno okruženi.

Organiziranje piknika nije baš jednostavan posao, naročito kada idete sa obitelji, djecom i kućnim ljubimcima. Slonko će Vam pokušati svojim savjetima pomoći da se brzo i jednostavno pripremite za uživanje sa vašim najmilijima.

Prvo i osnovno za svaki piknik je naravno – HRANA. Ne zaboravite da Vam za svaki piknik treba hladnjak, pa svakako noć prije pripremite uloške za frižider u dovoljnom broju kako bi Vam hrana ostala svježa, a pića ohlađena. Ne zaboravite ni pribor za jelo, preporučamo svakako jednokratne ekološke tanjure, čaše, salvete. Što se hrane tiče, to puštamo Vama na volju, ali naša preporuka je svakako voće (banane, jabuke, breskve, lubenice), zdravi sendviči, kuhana jaja, orašasti plodovi ili pak povrće poput mrkve, krastavaca, rajčica. Priroda je puna insekata koji čim izvadite hranu navale u velikom broju pa ne preporučamo da hranu stavljate na zemlju. Nabavite kvalitetnu piknik deku koja će vas štiti od kukaca ali i od vlažnog i tvrdog tla.

Drugo što preporučamo za svaki boravak u prirodi, naročito ako idete sa djecom su higijenske vlažne maramice, sredstvo za odbijanje insekata te putni komplet prve pomoći sa flasterima, dezificijensom, gazom… Ne zaboravite da se boravak na suncu u proljeće i ljeto ne preporuča, stoga je krema za zaštitu od sunčevih zraka obavezan dodatak svakom izletu.

Ukoliko piknik ne radite u šumi ili dijelu koji je dobro zaštićen od sunca, uz obaveznu kremu za sunce, preporučamo uzeti i kape, šešire, sunčane naočale kao i lako prenosivi suncobran ili pop-up šator koji pružaju dobru zaštitu od sunca.

Kao treće, nezaboravan dio boravka u prirodi je igra, zabava i sport. Obavezno ponesite razne rekvizite koji će zabaviti djecu ali i odrasle. Lopte, kantice sa lopaticama i grabljicama, razni reketi sa lopticama, frizbi ili društvene igre… izbor je velik, na Vama je da odlučite ☺

U svakom slučaju SLONKO Vam želi da se zabavite i što više boravite u prirodi!