Božić u dječjoj sobi

Prve pahulje snijega ove godine čarobno su najavile najdraži mjesec u godini. Iako su nas zabrane stisnule na sve strane, nema bolje prilike od ove, da donesemo Božić u kuću. I to onako toplo i obiteljski baš kako zaslužuje. Kako izgleda Božić u dječjoj sobi i što možemo već danas napraviti da mališanima uljepšamo blagdane, saznaj upravo ovdje 🙂

Božić u dječjoj sobi u najljepšem društvu, obitelji.

Godina je, znamo svI kakva. Nema potrebe za puno priče oko toga. Kalendari se križaju na veliko. Čeka se taj 31.12. kao ozeblo sunce. I budžeti su nešto ograničeniji ove godine. Što za poklone, što za ukrase. 

Djecu smo prešaltali od online do offline nastave i obrnuto. I mislim da je pravo vrijeme da ugrabimo malo zadovoljstva za dušu. Klinci očekuju darove i ugođaj. Vesele se tome, možda više nego ikad prije. Ako su manji, slobodno im pomozi. Ako su veći, možda mogu sami. Donijeti Božić u dječju sobu, zapravo je poslastica za dušu.

Dakle draga djeco, dragi roditelji evo nekoliko sjajnih ideja kojima možete dovesti Božić u dječju sobu. Jednostavno, zabavno i kreativno.

Božić u dječjoj sobi da nas zbliži obitelj ove zime.

Božić u dječjoj sobi primjeti se već sa vrata

Malo koja vrata ovog Božića nemaju svoj vjenčić. Idemo isto dati i klincima.

Evo što nam sve treba za izradu dječjeg božićnog vjenčića:

  • Malo tvrđeg papira ili karton. Sad je idealna prilika da se iskoriste kutije iz online narudžbi zbog lockdown-a.
  • Dobrodošle su razne boje, flomasteri i tempere.
  • Plastelin ili glinamol.
  • Vruće ljepilo.

Od kartona izreži krug koji će biti podloga dječjeg božićnog vjenčića. Klince zamoli da ga ofarbaju u zelenu boju kao da su grančice u pitanju. Zatim od plastelina neka oblikuju ukrasiće poput zvjezdica, kuglica i pahuljica. I onda opet nastupaš ti 🙂 pomozi im sa vrućim ljepilom staviti ukrase na vjenčić.

Pola sata kasnije, Božićni vjenčić za vrata dječje sobe je spreman.

Malo drugačije božićno drvce

Sigurno se slažeš, da božićno je drvce centralno mjesto blagdanskog ugođaja. Zašto ne bismo taj osjećaj proširili i do mališana?! Možda neće biti veliko i pravo kao drvce iz dnevnog boravka. Ali bit će dovoljno da istakne Božić u dječjoj sobi.

Kako je boravak na zraku i više nego bitan ove godine, izvrsna je prilika da pronađemo grančice raznih veličina. Njih možemo povezati špagom u obliku božićnog drvca. Kao takvo može biti jako lijep ukras na zidu. Pa uz lampice i neizostavne kuglice, savršeno istaknuti božićnu čaroliju dječjoj sobi.

Ako ste bili te sreće i pronašli male grančice. Uz pomoć vrućeg ljepila možete napraviti male boriće. I objesiti ih na ručkice od ormara, uz okvir prozora, u blizini stola

Kuglice i božićni ukrasi

Tradicija nalaže da jelku okitimo kuglicama i mašnama. Kreativnost nam daje izbor bolji od onog iz dućana. Sad sve čarapice, i dotrajalu odjeću zanimljivih motiva, možeš pretvoriti u ukrase za božićno drvce.

Kako bi Božić u dječjoj sobi bio još zanimljiviji, za božićna zvonca mogu poslužiti dvije papirnate rođendanske kape, povezane ukrasnom trakom. 

Pokoju zvijezdu klinci mogu napraviti uz pomoć slamčica za sok. A pahuljice od snijega, uz pomoć običnih bijelih salveta ili papirnatih maramica.

Korak dalje možemo otići i u izradi kuglica. Od onih sa likovima ukućana, pa do onih sa božićnim željama za sljedeću godinu. 

Kad je dječja mašta u pitanju, granice ne postoje. Ti im samo ponudi ideju.

Neka omiljeni božićni likovi budu prisutni za Božić u dječjoj sobi

Djed Mraz, Rudolf i Snješko Bjelić

Božić u dječjoj sobi bit će potpun kada dođe najpoznatija božićna ekipa.

Glavni šef svakog Božića i prvi i odgovorni kad je u pitanju donošenje poklona – glavom i bradom Djed Mraz. Spoji 3 crvena balona da dobiješ tijelo. Jedan bijeli za lice. Pa flomasterom nacrtaj oči, usne i bradu te ruke i cipele.

Snješka i snijeg sastavite od malih vatica u nizu. Jer i tako si se već pomirila da su vatice za šminku klincezama baš fora 😉

A tuljce od toalet papira skupljamo skoro pa od prvog dana vrtića. Dobro će doći za izradu omiljenog soba Rudolfa.


Dječje ukrase izloži na najbližu policu u sobi. Možda čak pored kreveta ili prozora. Glavno da klinci uživaju i osjete duh Božića. Oni su ponosni na to, sigurno.

Božić je najljepši kad se dijeli sa drugima

Vrlo je vjerojatno da ćemo ove godine biti u nešto skromnijem društvu. Rodbina i prijatelji iz nekih dalekih krajeva možda neće stići na Božićni ručak. Ali ipak postoji način da ih obradujemo na jedan lijep način.

Okupi klince uz šalicu kakaa, i prisjeti se svih onih sa kojima bi željeli podijeliti radost Božića. Zatim zajedno napravite čestitke. I kao u dobra stara vremena, pošaljite ih putem pošte.

Božić je uvijek bilo vrijeme iščekivanja, druženja, radosti i veselja. Možeš li zamisliti lice bake i djeda kada ga iznenadi čestitka unuka koju je donio poštar? Kako će se razveseliti bratić malom pismu koje mu je poslala sestrična?

Božić čine male stvari. Uživaj i u igri sa klincima.

Slonkov poklon za Božić u dječjoj sobi

Besplatno preuzmi Slonkovu Božićnu Crtančicu

Da bi Božić u dječjoj sobi bio potpun, Slonko je pripremio sitnicu za sve klince koji mu dođu. Preuzmi Slonkovu Božićnu Crtančicu ovdje.
I slobodno pozovi prijatelje. 🙂

A ako još uvijek mozgaš oko božićnih poklona, mi smo najzanimljivije stavili na listu. Pogledaj Popis najboljih Božićnih poklona kod Slonka i odaberi jedan već danas.

Lijep pozdrav od Slonka i sretan Božić svima.