Košarica
Proslava rođendana od dječaka

A što kupiti dječaku za rođendan?

Jesu li im draži autići ili mačevi? Kak’ se zovu oni roboti, a da nisu preskupi? Šta da mu kupim da se s tim može igrati po stanu i vani? 

Još jedan set pitanja za mamu uoči svakog dječjeg rođendana u epizodi ‘slavljenik je dječak’. Prošli put smo se bavili temom poklona za djevojčice. Sada je došao red na dječake.
Ako ste tražili odgovor na pitanje “što kupiti dječaku za rođendan” ovo je popis kojeg trebate imati uz sebe. Naš Luka iz Zagreba, odgovorio je na ključno pitanje – i ove bi poklone najviše volio dobiti za svoj 8. rođendan.

1. Set alata s kacigom i stolom za popravljanje.

Još od kad smo na telki vidjeli Majstora Matu sa svojom veselom alatnom družinom, nema tog dječaka koji se nije uhvatio popravaka. Samo da se nešto šerafa, kucka, brusi… Ne postoji kvar koji Luka ne bi mogao riješiti :). 

Kaže, “Čuo sam da mami škripe vrata od ormara. Vidio sam da se tati zapetljala neka žica oko kotača. Baki se pokvarila polica. I deda treba pomoć u garaži.

Mislim da je sve jasno. Vijci, matice, čekić, kliješta, bušilica, … Ma cijeli stol za popravak plus kaciga, čine full opremu za našeg malog majstora.

Idealan odgovor na pitanje što kupiti dječaku za rođendan. Cijena, ravno 115 kuna.

2. Svjetleća staza za auto 

Cure vole lutke, dječaci autiće. Tu se i nema šta puno dodati. Aaaaaaali, svjetleća staza za auto je priča koja se treba ispričati kada se netko pita što kupiti dječaku za rođendan.

220 komada koji se mogu sastaviti u pravi dječji autoput koju svijetli. Novi zavoji, nove krivine, velike brzine i super jureći auto, poklon je koji će oduševiti i slavljenika i prijatelje.

99 kuna za komadić radosti u dječjim očima. Svi se sjećamo Munjevitog Jurića, zar ne? Luka s nestrpljenjem očekuje ovaj poklon.

3. Megafon

Sve važne vijesti moraju se reći glasno, to je svima jasno. Megafon je osnovna oprema svakog hrabrog vatrogasca i policajca koji želi spasiti svijet. Nema tog lopova koji može pobjeći kad na njega zagrmi prodoran Lukin glas preko megafona.

Uskoro će i Halloween. Treba netko zaustaviti sve zombije, duhove i vještice. Nećemo ih valjda pustiti da tako slobodno lutaju gradom 😉

Što kupiti dječaku za rođendan ili party uoči Noći vještica, sada više nije nepoznanica.

Megafon za 30 kuna je prava stvarčica.

4. Bušilica 

Dobro pamtite koga ćemo zvati kad ponovo zašteka vešmašina 🙂 Luka je ozbiljno odlučio biti majstor i čini se da ga nitko u tome ne može spriječiti. Prvo je bio stol sa alatom u pitanju, a zatim svoju malu kućnu radionicu želi upotpuniti ovom bušilicom.

Čuo je Luka da mama gnjavi tatu s tim da želi objesiti sliku na zid. I odlučio je uzeti stvar u svoje ruke. Sam svoj majstor ili mamin veliki pomagač, sad je manje bitno. Želja je želja, rođendanska još ozbiljnija.

Uz Slonkovu bušilicu unutar rođendanskog budžeta, ova želja je lako ostvariva (54 kune).

5. MAČ Laser Sword na baterije sa svjetlom i zvukom

Neustrašivi ratnik, hrabri vitez, osvajač svijeta… sve su to uloge superheroja koje igraju dječaci za maškare, rođendane ili društvu prijatelja. Obavezno uključuje rekvizite poput mačeva, pištolja i raznih drugih pomagala.

Ako čudo od igračke još svijetli popraćeno zvukovima, nema tog dječaka kojem se ne bi svidjela ova igračka. Za osvojiti svijet potrebna je mašta. Za dojam moći tu je specijalan mač koji svijetli.

Pitanje “što kupiti dječaku za rođendan” sad možete zaboraviti na godinu dana. To je još lakše kada poklon poput ovoga košta 40-ak kuna.

6. Vitez set Hero 4/1

Kompletna oprema za hrabrog viteza. Ako treba spasiti princezu kao iz filma, sjajan mač iz ovog seta nema granica. Ako se treba obraniti od strašnih zločinaca, tu je sjajni štit umjesto maminog poklopca. Još maska za lice i štit za ruku, i Spartanci mogu požaliti što nisu imali ovakvog viteza u svojim redovima.

Ako i vaš slavljenik voli igre oponašanja, fasciniran je malim osvajačkim bitkama, zmajevima, kulama i drugim srednjovjekovnim pričama – ovo je poklon baš za njega.

Lakše je vladati na dvoru na kojem je rođendanska proslava.

7. Roboti Transformeri 

Što je za žensku ekipu “Moj mali poni”, to su za dečke Transformer roboti.

Robot koji se pretvara u mobitel. Robot koji se pretvara u automobil. Ili u avion. Ili u letjelicu. Ili u pištolj. Ovaj jedan čak i hoda.
Dakle, najozbiljnije želje svih dječaka. Od vrtića do škole, poklon koji prolazi za sve male frajere.
Samo da se može transformirati u nešto i to je dovoljno da robot bude jedna od najpoželjnijih igračaka svakog rođendana. Potvrdili: Luka, Vito, Noa, David i mnogi drugi dječaci.

Kod Slonka pronađi robota koji odgovara slavljenikovim željama – ima ih od 19 do 135 kuna.

8. Bob graditelj i pijesak koji svijetli

Ima nekih dječaka koji su pravi zaljubljenici u građenje. Sigurno budući arhitekti 🙂 A nakon zagrebačkog potresa, Luka je dječak kojem je palo na pamet malo pojača zgradu u kojoj živi 💪 Upravo zato Bob graditelj je njegov izbor za rođendan koji slijedi.

U Slonkovom paketu može se naći figurica ovog majstora, poznati čekić i bačvica puna pijeska. 

Za spektakularan doživljaj, ovaj poklon možete nadopuniti i kinetičkim pijeskom koji svijetli u mraku. Dvije vrećice pijeska, 9 kalupa i 3 alata te jedna posebna lampa – teški poslovi bit će gotovi za tren oka ili im nikad neće biti kraja 🙂

Što kupiti dječaku za rođendan – ovaj sjajan poklon za stotinjak kuna.

9. Autić 

Jedna od prvih igračaka koje je dobio Luka ili bilo koji drugi dječak. Danas je već pomalo izazov odabrati autić koji još nema u kolekciji.

Autić, bager, na guranje, na daljinski, veliki, maleni, možda autobus ili čak avion – klasičan poklon za svakog dječaka. Gotovo nepogrešiv izbor svih baka i teta. Bez obzira na starost dječaka, uvijek dobro prolazi. I lijepo se parkira u garaži svakog slavljenika 😉

Što kupiti dječaku za rođendan ili još bolje, koji automobil kupiti dječaku za rođendan – i težak i lak izbor, ali širok ako pitate Slonka.

10. Set za malog znanstvenika

Svaki znanstvenik jednom je bio znatiželjni dječak. Pod mikroskopom promatrao sitan svijet, nevidljiv golim okom. Isprva kao igra i zabava. Kasnije možda kao hobi ili čak nastavak obrazovanja. Sve do posla velikog znanstvenika, značajnih otkrića i Nobelovih nagrada. Nikad se ne zna.

Za svakog dječaka koji promatra svijet malo drugačijim očima. Prepoznat ćete ga po tome što čita knjige, i na TV-u radije bira gledati dokumentarce. Obožava promatrati pčelice i skakavce. Redovno proučava mraviće i druge bubice. Nisu mu strane biljke, listovi pa čak i korijenje.

Edukativan set za znanstvenika sastoji se od mikroskopa, kaleidoskopa, pincete, praznih podložaka i podložaka sa uzorcima… A sve to za manje od 100 kuna.

Nema da fali poklona za ovaj ili neki od sljedećih rođendana

Ako ste se pitali što kupiti dječaku za rođendan u dobi između 5 i 9 godina, ovo je popis hit poklona. Proslijedite mamama slavljenika i uzvanika, tetama, kumama i svima onima koji traže najbolji poklon za jednog dječaka.

Ako se pitate ima li Slonko još poklona, slobodno posjetite njegov kutak sa igračkama za dječake.


Do sljedećeg puta, pratite nas na putem Facebooka. Pozdrav!