Djevojčica slavi 6 rođendan, ideje za poklone

Što kupiti za rođendan?

Počela je još jedna školska godina, a to znači da je počela sezona školskih/vrtićkih rođendana. Ok, malo će to sve skupa radi korone biti ograničeno. Možda nećemo do igraonica i rođendaonica. Možda neće biti prisutni baš svi koje znamo i poznajemo. Ali torte, poklone i dječje veselje ograničiti ne možemo. I tu dolazimo do glavne teme svakog rođendana – što kupiti za rođendan

Pokloni za dječje rođendane
Pokloni za dječje rođendane

Koji je to poklon? Jel to igračka ili nešto korisno? Možda odjeća? Ma ne odjeća, klinci više vole neke igračke. Koje igračke, šta je to danas popularno kod curica? Što vole dečkići?

Kaj sam ono kupila prošle godine kad je Mia slavila ročkas? Kol’ko to košta, ne da mi se sad potrošit’ pol plaće … Jel ima neš’ da me ne košta puno para, da bi se svidjelo maloj iz škole i ‘di da kupim tak’ šta???

Ovo je otprilike set pitanja u glavi jedne mame čije se dijete sprema na rođendan kod prijateljice. I tako je svaki put, za svaki rođendan. Jedino što se mijenja jest da li rođendan slavi dječak ili djevojčica.

Kako bi vama olakšali izbor poklona, sastavili smo listu od 10 najboljih poklona za rođendan jedne djevojčice. Slonko poklonko pobrinuo se da osigura listu pristupačnih i zanimljivih igračaka. Kako bi one bile baš po mjeri jednog slavljenika – pitali smo djevojčicu Eleonoru iz Samobora – Što kupiti za rođendan? 

Evo što kupiti za rođendan djevojčici u dobi od 5 do 9 godna – odabrala sedmogodišnjakinja 🙂

1. Blagajna k’o iz dućana   

Zumići, naljepnice, Zdravoljupci, sličice, albumi i druge slične stvarčice navele su djecu da sa velikim očima promatraju svaku kupovinu u dućanu. “Jel skupljate naljepnice” – pitanje je na koje svaki predškolarac i školarac zna odgovor. Da. I uvijek da. 

Još kad teta u dućanu napravi “bip” svaki put kad provuče proizvod na blagajni, djeca pamte taj zvuk kao nešto baš baš zabavno. Prvi poklon na listi naše sedmogodišnjakinje, upravo je jedna blagajna kakvu ima teta iz dućana. Posebno bitno je da ima “onu stvar koja napravi bip” kaže Eleonora. 

A obzirom da u školi polako kreću učiti brojeve, vrlo brzo će znati koliko košta mlijeko, kruh i ostale stvari koje inače kupujete.
Slokova blagajna ima kasu, čitač bar kodova, nekoliko proizvoda za kupovinu te par novčanica. Zabava zagarantirana, a poklon osiguran za manje od 100 kuna.

2. Zvijezda je rođena, a mikrofon je prava stvar

Uz pojavu velikih Zvijezda, Supertalenta i drugih glazbenih emisija, neizostavna igračka u životu većine djevojčica je mikrofon. Eleonora kaže da ona najviše voli pjevati i da su joj omiljene pjesme “Mi smo djeca vesela”, “Señorita”, “Lambada” i sve druge pjesme koje pjeva mama.

Bilo da su klinci vidjeli mikrofon na televiziji ili pak na karaoke rođendanu, njima je to jako zabavna stvar jer se osjećaju veliki. Još ako je u blizini neko ogledalo da se mogu gledati dok izvode omiljenu pjesmu, sreći gotovo da i nema kraja.

Slonkov mikrofon ima stalak i svjetlosne efekte. Za prateće plesne pokrete tu je demo verzija odabranih pjesama. A za ultimativno zadovoljstvo ovom igračkom, mikrofon možete spojiti na mobitel ili tablet i djeci pustiti omiljenu pjesmu baš po njihovog guštu.

Poklon također pristupačan budžetu (ispod 100 kuna).

3. Šljokice uvijek dobro prolaze kao odgovor na pitanje “Što kupiti za rođendan”

Godinama već na modnoj sceni naših klinceza vladaju šljokice. Ako još imaju onu opciju da promjene boju kada prođeš rukom po njima, sreća tad postaje neizmjerna. To je jednostavno poklon sa kojim ne možete pogriješiti.

Hit boje su naravno crvena i roza. I zato se u Slonkovoj škrinjici najboljih poklona mogu naći dvije odlične stvari za sve djevojčice koje vole šljokice.

To je plišani jastuk u crvenoj ili rozoj boji (22 kn) i snap narukvica u 8 različitih boja (17 kn).

Snap narukvica ja zapravo svojevrsna plastična traka koja se stavlja oko ruke uz zamah, nakon čega poprima oblik narukvice.

4. Najpopularniji konjići na planeti

Što su za nas klince bile španjolske sapunice poput Marisol i ostale družine, za naše princeze danas to su ovi konjići. Pod sloganom “Prijateljstvo je čarolija”, gotovo sigurno vas nije mogla zaobići “My little pony” groznica. Osobito ako imate male curke.

A u družini najpoznatiji konjića, za sad se najviše ističe “Rarity”. Mali pony s dijamantima na guzi. Po tome je prepoznatljiva. Kod Slonka još možete naći Pinkie Pie (rozi) i Applejack (narančasti) u istoj veličini.

Ako je slavljenica velika zaljubljenica u serijal “Moj mali poni” tada za nju imamo nekoliko stvarčica iz istoimenog serijala. Sve vrlo prilagođeno rođendanskom budžetu do 50 kuna.

5. Magična ploča za one koji vole i oni koji ne vole pisati  

Iz godine u godinu crtanje je još uvijek najzanimljivija igra. Ako je tužna, ako je sretna, ako je ushićena, ako je ljuta, … Sve emocije prvo prolaze kroz papir. Eleonora je, iz velike ljubavi prema crtanju odabrala ovu magičnu svjetleću ploču.

Ako su dosadile klasične bilježnice i bojanke, a flomastera nikad dosta – možda je vrijeme da se dječja kreativnost izrazi na jedan drugačiji način. Također, ako djevojčica i nije nešto posebno oduševljena bojankama i crtankama, možda je uz ovaj poklon privolite da crta i piše, malo više 😉

Još jedna super stvar kod ove ploče jest – ako se dijete boji mraka ili ima neke ružne snove, može nacrtati nešto što će je umiriti ako se probudi u mraku. Eleonora je često imala noćne more, prvo sa mačkama, pod zadnje sa potresima. I ovo je sigurno poklon koji će dobiti (prije rođendana).
Cijena, mrvicu više od 50 kuna, sasvim je dobar odgovor na pitanje “Što kupiti za rođendan”.

6. Lampa sa svjetlosnim efektima

Jedne od najdražih igračkica su one koje svijetle u mraku. Ako su to figurice iz Kinder jaja, obavezno se zavlači pod deku da vidi kako nekoj lutkici svijetli kosa. Ako je u pitanju nešto veće, to se odmah gase svijetla.

Sve što svijetli po mraku, u mraku ili mijenja boje klincima je magija samo takva.

Slonko za male ljubiteljice čarolija donosi lampu/projektor koja mijenja boje i svijetli po noći

Opet vrlo dobra stvar ako klinceza ima noćne more. Ili čak ako roditelji rade na odvajanje djeteta u svoju sobu koje malo teže prolazi. Posebno noću.

7. Uređivanje kose

Uređivanje je aktualno od dana kada prvi put vidi mamu da se “rikta” u kupaonici. Bilo da se bori fenom ili figarom, ružem ili maskarom ?

Za šminku su još malene, ali za uredit kosu taman dovoljno velike. Bez obzira imale dugu ili kratku, ovo je način na koji žele istaknuti svoju osobnost.

U Slonkovom setu za izradu perlica za kosu dolazi – češalj, komplet perlica te aparat za postavljanje perlica.

8. Lutka za uređivanje

Ili voli uređivati sebe ili voli uređivati lutke. Treće opcije gotovo da i nema. To je jedno od “top” zanimanja sedmogodišnjih djevojčica. Pletenice, špangice, ukosnice, roza ili ljubičasta kosa, kikice … Šta god, samo da se uređuje 🙂

Barbike su malo premale, druge bebe nespretne. Zato Slonko ima posebnu lutku za uređivanje frizure. Eleonora kaže da joj se više sviđa ova svijetle (plave) kose.

9. Set za dječju kuhinju

Kolačići, sladoledi i ostale kuhinjske stvari hit su među djevojčicama. Ne mali broj puta vidjeli smo tatu koji sjedi uz čajanku ili bebe poredane u krug, na degustiranju novog kolača.

Pa čak i ako mame sjede na kavi, evo njih iz sobe prave se da smo u restoranu i za čas nose delicije koje su same pripremile. Uz pomoć ovih dodataka, svaka dječja kuhinja postaje još bogatija. Kad dođete kod Anđele na kavu, Melani i Eleonora spremaju keksiće a la Slonko.hr.

Ps. Kod Slonka možete naći i komplet kuhinjicu, dječju peglu, pregaču i druge “kućanske” poklone za klince.

10. Lutka kao spas kad se pitate “Što kupiti za rođendan” u zadnji čas

Mogu biti Barbie lutke. Mogu biti sirene ili princeze. Malene ili velike. Tematske poput doktorice ili kao novorođenče. U paketu sa raznim dodacima poput odjeće ili flašica, pelena, konjića i slično.

Djevojčice i lutkice idu zajedno od kad pamtimo. I svaka je imala barem jednu najdražu. Ako smo ih imale više, onda smo rado igrale igre starije sestrice ili vrtića odnosno učiteljice.

Slonko ima velik izbor lutaka u rasponu od 20 do 155 kuna.

Od rođendana do rođendana imaš pozdrav od Slonka Poklonka 🙂

Odgovor na pitanje “Što kupiti za rođendan?” nikad nije bio lakši. Sedmogodišnjakinja odabrala, Slonko omogućio, a 10 najboljih igračaka čeka jedan od sljedećih rođendana.


Ako želite sami pronaći najbolji poklon, slobodno posjetite Slonkov kutak sa igračkama za djevojčice.

Do sljedećeg puta, pratite nas na putem Facebooka. Pozdrav!